Tips om te besparen op de baby uitzet

Tips om te besparen op de baby uitzet

Voor de baby uitzet heb je allerlei spullen nodig. De kosten kunnen aardig oplopen, maar gelukkig heb je dit zelf ook grotendeels in de hand. Ben je benieuwd welke spullen je allemaal nodig hebt? Lees mijn blog over de baby uitzetlijst.
Hier onder deel ik mijn tips hoe je kunt besparen op de baby uitzet.

Gratis zwangerschapsboxen en babydozen

Als je zwanger bent dan kun je gratis zwangerschapsboxen en babydozen aanvragen. Het eerste rompertje, een paar sokjes en een babybestekje heb je zo al binnen. Soms zit er ook een korting voucher in. En voilà dat is meteen de volgende bespaartip.

Babykamer meubels tweedehands kopen voor de baby uitzet

Een kast, commode en kinderstoel kan je makkelijk tweedehands kopen. Ik kocht vaak gebruikte meubels die ik zelf weer kon opknappen. Althans mijn man kreeg deze taak. Plan een dag in om deze meubels op te knappen. Afschuren, schilderen, nieuwe kastknoppen en je hebt een meubel helemaal naar jouw smaak gemaakt. Ik zou zelf nooit een autostoel tweedehands kopen (mits ik de verkoper ken). Als er een ongeluk is gebeurd met de autostoel, kan deze beschadigd zijn en dat zie je niet altijd aan de buitenkant.

Babykleding tweedehands kopen voor de baby uitzet

En natuurlijk is er ook ontzettend veel babykleding tweedehands te koop. De eerste babymaten (50/56) worden zo kort gedragen dat deze vaak nog in hele goede staat zijn. Bovendien kopen de meeste ouders veel te veel babykleding in kleine maten. Ik spreek uit eigen ervaring. Het is zo ontzettend leuk natuurlijk om de kledingkast al lekker vol te hangen met schattige pakjes, maar vijf setjes is echt voldoende.

Koop niet te veel babykleding in grotere maten

Je hebt nog geen idee hoe snel jouw baby gaat groeien. Ik zou daarom alleen babykleding in maat 50/56/62 kopen. Ik had zelf ook al wat leuke zomersetjes in maat 68, maar mijn eerste baby groeide niet zo snel en toen ze in maat 68 zat, was het al weer winter.

Babyverzorging met acties kopen

Er zijn eigenlijk altijd wel acties als het gaat om babyverzorging. Ik heb nog nooit de volle prijs betaald voor luiers, billendoekjes of andere verzorgingsproducten. Kijk en vergelijk waar er aanbiedingen zijn. Ik wacht altijd tot mijn favoriete babyartikelen in de aanbieding zijn. Misschien is er deze week geen aanbieding, maar volgende week wel.

Wacht tot de sale!

Kijken, kijken, maar nog even niet kopen. Heb je al een kinderwagen, autostoel of co-sleeper op het oog? Ga niet meten over op kopen. Je bent (gemiddeld) negen maanden zwanger, dus je hebt genoeg tijd om te wachten op de uitverkoop. Mijn baby uitzet is grotendeels tijdens Black Friday gekocht. Dat scheelde heel veel geld!

Meegroei kleding

Alle clichés zijn waar: ze groeien als kool. Het is ontzettend lastig in te schatten hoe lang jouw baby in een bepaalde maat past. Ik heb vaak genoeg kleding gekocht waar ze binnen een paar weken uit zijn gegroeid. Bij mijn tweede baby ontdekte ik opeens meegroei kleding. Het spreekt voor zich dat deze kleding meegroeit met jouw kindje. Op de rompers zit een extra rij met drukknoopjes en de pakjes kan je bij de mouwen en voetjes aanpassen naar de grote van jouw kindje.

Onnodig voor de baby uitzet

We willen allemaal het beste voor ons klein wondertje en het zal hem of haar aan niets ontbreken. Ook ik had online baby uitzetlijstjes bekeken en aan de hand daarvan mijn eigen baby uitzetlijst samengesteld. Maar sommige spullen had ik achteraf niet moeten kopen. De kruikzakken heb ik nooit gebruikt. De kraamhulp leerde mij al snel dat het praktischer is om een hydrofiele doek om de kruik te wikkelen. Op de meeste baby uitzetlijstjes vind je baby shampoo, was gel en olie. Ik heb er twee jaar over gedaan om deze voorraad op te krijgen. Je gebruikt maar een kleine hoeveelheid tijdens de wasbeurt van jouw baby. Badolie zou ik niet kopen. Het is ongetwijfeld goed voor een gevoelig huidje, maar een baby onder de olie glijdt alle kanten op in bad (niet echt praktisch). Voor de vieze luiers had ik een hippe luieremmer gekocht. Hartstikke leuk voor de styling van de babykamer, maar mijn luieremmer stonk een uur in de wind. Luiers gaan nu gewoon in een luierzakje in de container buiten.

Lees hier meer over mijn baby uitzetlijst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *