Tips voor een vakantie naar Curaçao met een baby

Tips voor een vakantie naar Curacao met een baby

Curaçao is wat mij betreft de ideale vakantiebestemming met een baby. Het is er altijd lekker weer en er is genoeg aanbod voor kindvriendelijke accommodaties. Dit maakt Curaçao dan ook een hele populaire vakantiebestemming voor Nederlanders. Wij zijn meerdere keren op Curaçao geweest waarvan twee keer met een baby.

Jetlag op Curaçao

Je ontkomt niet aan een jetlag, want er is nu eenmaal een tijdsverschil. In de winter is het vijf uur vroeger dan in Nederland en in de zomer is het zes uur vroeger dan in Nederland. Wij kozen er voor om voor een langere periode naar Curaçao te gaan, zodat we de schema’s van de meisjes langzaam konden opschuiven. Ik raad dan ook aan om voor minimaal twee weken te gaan. Ja, ik ben nu eenmaal van de schema’s. Wij gaan er gewoon lekker op bij ons thuis. Op vakantie pas ik dit wel aan, maar ik wijk er nooit helemaal van af. Ik vond het jetlag proces makkelijker met een baby van drie maanden dan met een baby van tien maanden. Lily was veertien weken toen we naar Curaçao zijn gegaan. Doorslapen deed ze nog helemaal niet. Gebroken nachten hadden we thuis dus ook. Laten we het dan maar doen op een tropisch eiland. Wij hebben de kindjes iedere dag een uurtje langer wakker gehouden in de avond, zodat ze langzaam in het nieuwe ritme kwamen. Maar misschien werkt het voor jullie wel om in één keer mee te gaan in het nieuwe ritme. Reis je met een jonge baby? Grote kans dat de baby gewoon in de buggy slaapt en jullie makkelijk op pad kunnen in de avond. Kijk wat werkt voor jullie. Ik probeer altijd te kijken wat werkt in het belang van mijn kinderen. Na een paar dagen vinden we vaak een fijn ritme. Ik denk dat dit echt voor iedereen verschillend is.

Vliegen naar Curaçao met een baby

Als je naar Curaçao vliegt heb je twee opties. Je kunt met KLM of TUI rechtstreeks naar Curaçao vliegen. Let goed op of er een tussenstop is. Vaak zijn deze vluchten goedkoper. Om deze reden hebben wij er de tweede keer wel voor gekozen om een vlucht met een tussenstop te boeken. Het was te doen, maar rechtstreeks vliegen is natuurlijk veel fijner. Als je met KLM vliegt, heb je de optie om een babywiegje te reserveren. Is er nog wat ruimte in het budget, kies dan voor comfort stoelen. Die extra beenruimte is heel erg welkom met een baby. Eerder schreef ik al een blog met 10 tips voor vliegen met een baby.

Accommodatie tips voor Curaçao met een baby

Er zijn genoeg accommodaties die babyvriendelijk zijn op het eiland. Wil je voor gemak gaan? Kies dan voor een compleet verzorgde reis via een touroperator. Wij boekten de vluchten en accommodatie los van elkaar. We verbleven twee keer bij het Papagayo Beach Resort. Deze accommodatie ligt bij Jan Thiel. Wat mij betreft de ideale plek om te verblijven met (kleine) kinderen en baby’s. De accommodatie is heel ruim en als de kindjes liggen te slapen, kan jij heerlijk op het (mega) balkon relaxen! Een babybedje en kinderstoel worden op aanvraag in de accommodatie klaar gezet. Het huisje heeft twee slaapkamers, twee badkamers en een grote living met keuken. Wij zoeken altijd een accommodatie met een (ruime) living die gescheiden is van de slaapkamer(s). Je gaat hier namelijk veel tijd doorbrengen als jouw baby op bed ligt.
Een andere optie voor een verblijf op Curaçao is het Chocogo Beach Resort. Hier zijn wij nog nooit geweest, maar het staat zeker op ons lijstje. Ik hoor veel positieve ervaringen in mijn omgeving. Dit resort bevindt zich ook op Jan Thiel. Een verblijf op Jan Thiel betekent overigens wel dat je midden in de toerisme massa zit, maar het is absoluut kidsproof!

Kindvriendelijke stranden op Curaçao

Koko’s ligt aan het einde van Jan Thiel. Buiten dat alles op de menukaart lekker is, hangt er een super chille sfeer. In vergelijking tot de andere stranden op Jan Thiel is het hier lekker rustig. Als je het strand op komt, heb je meteen aan je rechterhand een tweepersoons cabana met een hangmat. Een ideaal schaduwplekje om de hele dag met een baby te verblijven. Als je de zee in wilt, moet je wel een stukje lopen naar Zanzibar en daar loop je zo het water in.

Cabana Beach vind je op Mambo Beach. De zee is hier rustig, omdat het is afgeschermd door rotsen. Ideaal om met jouw baby lekker het water in te gaan. Wij komen hier ook graag vanwege de cabana’s met grote ligbedden. Bovendien ervaren wij hier altijd een fijne service. QR code scannen en de drankjes komen er aan! Het is tenslotte vakantie.

Blauw Baai is mijn favoriete kindvriendelijke strand op Curaçao. Het bevindt zich op het Blue Bay resort. Bij binnenkomst noteren ze je kenteken en naam. Daarna kan je gewoon doorrijden en de bordjes naar het witte zandstrand volgen. Er zijn genoeg strandbedjes in de schaduw en ook hier heb je service op het strand. Ik ben hier zelf alleen nog maar voor een dagje strand geweest, maar dit is ook een hele mooie locatie om een accommodatie te boeken. Je moet dan wel een auto huren om van het resort af te kunnen gaan.

Cas Abou vind ik het mooiste strand van Curaçao, maar ik zou het niet bovenaan mijn lijstje met kindvriendelijke stranden zetten. De schaduwplekjes zijn beperkt, dus kom op tijd om een bedje in de schaduw te scoren. Wij zijn hier ’s ochtends vroeg heen gereden, zodat het nog niet te warm was en een plekje in de schaduw te vinden.

Auto huren op Curaçao

Willen jullie meerdere strandjes op Curaçao bezoeken en genieten van de authentieke restaurantjes in Willemstad? Boek dan zeker een auto. Dit is de beste manier om te verplaatsen op het eiland. Omdat wij op loopafstand verbleven van strandjes, restaurantjes en een supermarkt, kozen wij er voor om niet voor ons hele verblijf een auto te huren.

Tijd om te genieten!

Tijd om te genieten op Curaçao. Ben je benieuwd naar wat je allemaal moet inpakken? Ik schreef al eerder een blog over de ideale inpaklijst voor een vakantie met een baby en peuter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *